Selasa, 10 Januari 2012

Siapa Musuh PAS Dalam Selimut.....!!!!!!


Gua rasa PAS perlu mengambil perhatian dan tindakan segera terhadap individu yang mempunyai kedudukan sebagai anggota Jawatankuasa PAS Pusat kerana sentiasa berlaku kebocoran setiap kali PAS mengadakan mesyuarat. Gua tidak pasti siapakah diantara individu tersebut walau pun ramai blogger yang boleh mengenali akan individu itu.

Ini adalah satu perkara yang amat bahaya bagi PAS kerana ia boleh memudaratkan parti sebagaimana pendedahan yang dilakukan oleh blogger Abu Bakar Rashid atau lebih dikenali sebagai 'Penarik Beca' di alam maya. Kenyataan terbaru beliau kepada media Malaysiakini tentang penyingkiran Dr Hasan Ali yang heboh ketika ini adalah satu perbuatan yang amat berbahaya buat gerakan Islam seperti PAS.

Petikan dari Malaysiakini tentang isu ini, 'Tetapi, Presiden PAS itu sendiri yang menekankan supaya Hasan dipecat', dakwa blogger Penarik Beca dan beliau menyatakan bahawa majoriti anggota jawatankuasa PAS pusat hanya mahu Dr Hasan Ali digantung 6 sehingga 15 bulan sahaja (Baca Sini). Sedangkan mengikut kenyataan yang dikeluarkan oleh Presiden PAS selepas mengumumkan pemecatan Dr Hasan Ali ialah dengan suara majoriti.(Baca Sini)

Nampaknya musuh yang berada dalan Jawatankuasa PAS pusat lebih bahaya daripada Dr Hasan Ali sendiri. Apatah lagi maklumat tersebut dapat kat tangan blogger Penarik Beca yang mana sikap beliau terhadap PAS sudah diketahui oleh para pemimpin PAS.  Kenyataan beliau yang mengaitkan nama Mursyidul Am dan Presiden PAS dilihat mempunyai agenda yang jahat agar Dr Hasan Ali dinyah terus dari PAS kerana Mursyidul Am dan Presiden sendiri sudah tak berkenan kat Dr Hasan Ali.

Gua masih ingat kejahatan dan fitnah yang dilakukan oleh puak-puak ini semasa isu UG yang membabitkan Ustaz Nasha, tika itu satu mesyuarat tergembar telah diadakan di KL atas permintaan TGNA dimana puak-puak ini telah menyebarkan tuduhan yang Ustaz Abu Bakar Chik telah menengking TGNA. Untuk memastikan berita ini betul atau tidak, gua banyak membuat panggilan sebelum menulis artikel berkaitan isu itu dan antara blogger yang gua call ialah blogger Albanjari sehinggalah kepada beberapa kenalan dari PAS.

Kesudahannya berita tersebut adalah palsu dan tuduhan jahat mereka hanyalah untuk memburuk-burukkan Presiden PAS dan golongan yang mereka gelarkan 'Puak Trengganun'. Bagi gua, puak-puak ini lebih celaka daripada Umno kerana mereka merosakkan parti dari dalam atau 'gunting dalam lipatan' dan inilah puak yang melakukan kerja untuk blogger Umno celaka.

Kebusukkan mereka sehingga ke usus kerana perkara yang remeh pun diperbesar-besarkan seperti kebanjiran penceramah dari Terengganu yang mengajar di masjid-masjid negeri Selangor sehinggakan ostad-ostad dari kalangan mereka payah hendak cari makan. Bagi gua, jika lu bagus sangat mengajar agama kenapa perlu takut kerana rezeki ada dimana-mana walau dimana pun lu berada. Dendam mereka yang tidak dilantik menjadi CEO GLC milik kerajaan Selangor membuatkan mereka semakin berbulu dan menunjukkan tembelang sebenar mereka dalam perjuangan PAS.

Hakikatnya Allah s.w.t. itu Maha Kaya lagi Maha Bijaksana tidak membuka hati para pemimpin Pakatan untuk melantik puak-puak ini kejawatan yang bergaji puluhan ribu sebulan itu. Gua tidak boleh bayangkan bagaimana jika mereka berjaya memegang jawatan-jawatan tersebut kerana mungkin kerosakkan pasti akan berlaku kepada kerajaan yang diperintah oleh Pakatan Rakyat. Semua tahu bagaimana Umno dan para pencacai celaka mereka sentiasa mengintai segala gerak kerja dan salah laku Pakatan Rakyat.

Bagi gua, untuk kebaikkan parti PAS dari mengelakkan pengkhianatan yang dilakukan oleh orang dalam, satu bentuk 'bai'ah' perlu diwujudkan seperti 'bai'ah' untuk mejadi calon agar kebocoran minit mesyuarat parti kepada pihak luar wajib dilakukan kerana jika ia tidak dilakukan, pasti ia akan menguntungkan musuh kepada Gerakan Islam (PAS).

1 ulasan:

  1. mcm2 hal la ngn pas nie..hasang ali ngan prangai siotnya,si nasa pn ngn prangai x cerdik dia...tok guru pn ckp si mamat kena pecat tue x senonoh...so ttp kes la..biar si hasan tue jer yg meroyan..ayuh jatuhkn si umno tue dlu..xyah nk kecoh2 sal hal dalamanla tgh2 duk genting nie!!!

    BalasPadam

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap mana-mana komen yang disiarkan kerana pihak kami tidak sesekali menapis setiap komen yang dilontarkan.