Rabu, 18 Januari 2012

Menteri Yang Disiasat Tentang Sumbangan RM 300,000

azalina othman kereta Azalina Othman Said. Inikah Bekas Menteri Yang Disiasat SPRM Melibatkan Sumbangan RM300,000?

Seorang bekas menteri dilaporkan telah disoal-siasat oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) semalam atas dakwaan berhubung penerimaan RM300,000 sebagai sumbangan.

Bekas menteri itu yang masih lagi seorang anggota parlimen dikatakan menerima ‘sumbangan’ berkenaan daripada sebuah syarikat tahun lalu.

Sumber-sumber yang dipetik oleh akhbar The New Straits Times berkata bekas menteri itu  menghabiskan masa selama beberapa jam di pejabat SPRM.
Ia memetik sebuah blog yang mendedahkan bahawa seorang bekas menteri menerima wang berkenaan pada 7 April, tahun lalu daripada kontraktor projek jambatan bengkok. Penulis blog itu mempersoalkan tujuan dan mengapa sumbangan dihulurkan.

azalina othman rasuah1 Azalina Othman Said. Inikah Bekas Menteri Yang Disiasat SPRM Melibatkan Sumbangan RM300,000?
 Cek menunjukkan syarikat Advance Maintenance Precision Management Sdn Bhd (AMPMSB) telah “memberikan sumbangan ” kepada penama yang tertera di dalam cek itu iaitu Azalina Othman Said.
azalina othman rasuah 2 Azalina Othman Said. Inikah Bekas Menteri Yang Disiasat SPRM Melibatkan Sumbangan RM300,000?
Episod kes sumbangan kepada Azalina Othman Said ini bermula apabila :

  • Pada permulaannya, AMPM telah pun menyelengara bangunan tersebut tanpa surat notice atau invoice
  • Kalau ikutkan sebenarnya kontrak antara Public Works Department (PWD) dengan AMPM telah tertangguh kerana didakwa terdapat ketidaktelusan tawaran harga yang diberikan oleh AMPM kepada PWD dalam tawaran kontrak. Jadi akhirnya tertangguh.

awang adek rasuah Azalina Othman Said. Inikah Bekas Menteri Yang Disiasat SPRM Melibatkan Sumbangan RM300,000? 


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap mana-mana komen yang disiarkan kerana pihak kami tidak sesekali menapis setiap komen yang dilontarkan.